NorDan Screens

Screens banner

Smart solskjerming integrert i vinduene.

God solskjerming skaper gode innemiljø. Med NorDan Screens får du effektiv solskjerming uten sjenerende elementer på fasaden.

 

Produktinfo

Fra klasserom i skolebygg til oppholdsrom i bolighus skaper effektiv solskjerming og smarte vindusvalg rom til å trives i, og rom til å leve i. Med NorDan Screens stenger du solen ute og slipper dagslyset inn.

En naturlig del av fasaden

I et byggeprosjekt er solskjerming noe ofte man velger etter at bygget står klart. Noen ganger vil man «bo seg til» før man kjenner på behovet for å stenge solstrålene ute, mens andre ganger vet man hvor solen vil treffe vindusflatene når man planlegger bygget.

I samarbeid med Hunter Douglas

NorDan Screens er et strategisk samarbeid mellom NorDan og Hunter Douglas, to tradisjonsrike produsenter som på hver sine områder leverer ledende produkter. Hunter Douglas er blant verdens største produsenter av solskjermingsprodukter, og har gjennom høy innovasjonstakt utviklet Screens som nå leveres i samarbeid med NorDan.


Screens katalog

Spørsmål og svar

Hva er NorDan Screens?

NorDan Screens er utvendig solskjerming skreddersydd for vinduer og skyvedører fra NorDan.

Hvordan fungerer NorDan Screens?

NorDan Screens består av tre hoveddeler. Den første er motorkassen, som er montert øverst på vindusproduktet. Den andre er styreskinnene, som løper langs høyderetningen på hver side av vinduet. Til slutt er det screens-duken, som er festet i styreskinnene, og som rulles opp i motorkassen når solskjermingen ikke er aktiv.

Hva er nytt med NorDan Screens?

Screens-løsninger har blitt levert i en årrekke, og NorDan Screens er basert på alle erfaringene som vår partner Hunter Douglas har gjort seg med disse løsningene gjennom mange år. Våre screens monteres på vinduene på fabrikken, og gjør at man slipper ettermontering på byggeplass. Solskjermingen monteres sammen med vinduet!

Jeg vil ha NorDan Screens. Leveres det til alle dere produkter?

Siden screens-duken felles ned på utsiden av vinduet, er det veldig upraktisk å ha utadslående vinduer og dører. Vi leverer derfor NorDan Screens primært til innadslående eller faste vinduer som Sikkerhetsvinduet eller Fast karm, samt skyvedøren vår.

Kan jeg koble solskjerming til smarthuset mitt?

NorDan Screens leveres med to motoralternativer, og hver utgave gir ulike muligheter. Standard-utgaven har en kabelbundet motor, og kan gjennom egne reléer integreres med de aller fleste styringssystemer som KNX. IO-utgaven er direkte kompatibel med Somfys TaHoma smarthussystem og andre komponenter i IO-serien.

Hvor solid er NorDan Screens?

Motorkassen og styreskinnene er produsert i robust, pulverlakkert aluminium, motstandsdyktig mot alle værets påkjenninger. Den solide screens-duken er festet i styreskinnene langs hele høyden. Det gjør at den tåler store påkjenninger i tøft klima.

Brukerstøtte

Kontakt din NorDan-forhandler for spørsmål om bruk og veldikehold av NorDan Screens.

Teknisk Beskrivelse

Størrelsesbegrensninger

Maks. bredde 4100 mm
Maks. høyde 3500 mm
Min. bredde 750 mm

Fargevalg

Aluminiumprofiler Solskjermingsduk
NCS0502y 108/108 Grå
Natureloksert 118/118 Svart
Standard RAL-farger 108/118 Grå/Svart
  Duken leveres i type Helioscreen Sergé 2165

Styring og betjening

Alt. 1: Somfy STD-motor Kabelbunnet. Leveres til prosjektmarkedet. Muliggjør enkel styring via eksterne oppsett som for eksempel KNX.
Alt. 2: Somfy IO-motor Betjenes med fjernkontroll eller trådløs bryter.

Dokumentasjon

Last ned tegninger og dokumenter for å planlegge ditt neste prosjekt.

Web Brosjyre om NorDan Screens
PDF Bruks- og monteringsanvisning NorDan Screens
PDF VIKTIG informasjon vedrørende 1-fase (STD) motor
PDF Produktblad Screens
PDF Vertikalsnitt
PDF Alubelagt vertikalsnitt
PDF Horisontalsnitt
PDF Alubelagt horisontalsnitt
PDF Screens montert på skyvedør, vertikalsnitt
PDF Screens montert på skyvedør, horisontalsnitt
PDF Monteringsforslag betongelement
PDF Monteringsforslag trevegg

E-learning

Kurs

Kurs NorDan Screens

Starte kurset
Kurs

Oppslagsverk

Starte kurset