Screens banner

Bæring og montering av store vinduer kan være fysisk krevende. Med NorDan Grip blir det ikke bare enklere å få grep om vinduer og dører, det gjør det også enklere å montere dem i veggen. Prøv Grip selv og finn ut hvorfor NorDan Grip er vindusmontørens beste, nye venn.

Et vindu er laget for å sitte fastmontert i veggen og holde været ute, og som regel ikke produsert verken med vekt eller håndtering på byggeplassen i fokus. Resultatet blir ofte tung belastning for tømrere og andre som må håndtere store vindusløsninger uten egnede gripepunkter.

 

NorDan Grip

Et håndtak du kan stole på

NorDan Grip kan ikke bidra til å redusere totalvekten på vinduene, men løsningen gjør det langt enklere å løfte riktig og bære med mindre belastning. Grip-håndtakene festes i vinduskarmen med spesielle skruer, og gir et godt grep som er til å stole på, uansett om produktet som skal monteres er stort eller lite.

Viktig bidrag til bedre HMS

Som arbeidsgiver skal man redusere risikoen for at ansatte blir utsatt for helseskade, og dette gjelder spesielt ved tunge løft. Selv om NorDan Grip ikke kan løse alle utfordringer med løfting og bæring av tunge gjenstander, er det en enkel måte å løse et konkret problem på. Arbeidstilsynet anbefaler blant annet å bruke hjelpemidler ved tunge løft og forflytning, og med NorDan Grip kan du som arbeidsgiver bidra til en ellers belastende løfteoppgave kan utføres litt sikrere og med litt større helsehensyn til de som skal utføre den.

Les mer om tungt arbeid hos Arbeidstilsynet »

Startpakke og skrue-esker

NorDan Grip er patentert, og ideen er like enkel som den er smart. Skruene som brukes for å feste løftehåndtakene har nemlig sekskantede hoder. Når vinduet er på plass i lysåpningen kan man med den medfølgende Grip-fastnøkkelen justere skruene, slik at kiler eller avstandsstykker blir unødvendig. Når vinduet er i lodd og vater skrus karmen fast i veggen som vanlig, og håndtakene løftes enkelt av.

Alt man trenger for å komme i gang med NorDan Grip er startpakken. Den inneholder i tillegg til to Grip-håndtak også skruer og Grip-fastnøkkelen. Siden Grip-skruene sitter igjen på vinduet etter montering, kan man velge å supplere med bare skruer når beholdningen begynner å minke.


 

Vinduer

Vindusløsninger i hel aluminum

Å velge rett vindu til rett bruksområde kan være en krevende øvelse. Med vinduer i hel aluminum blir det hele litt enklere. Mengden dagslys er avgjørende for å oppleve kvalitet når man er innendørs, uansett om det er hjemme eller på jobb. NorDans vinduer i hel aluminium er konstruert for maksimalt lysinnslipp, uten å gå på bekostning av isolasjonsevne og tetthet.
1086/3086 PX Vindusløsning

1086 PX for åpningsbare vinduer og 3086 PX for faste vinduer er et superisolert system basert på 86 mm karmbredde.1086/3086 SX Vindusløsning

1086 SX for åpningsbare vinduer og 3086 SX for faste vinduer er et ekstra godt isolert system med 86 mm karmbredde.1086/3086 Vindusløsning

1086 for åpningsbare vinduer og 3086 for faste vinduer er et isolert system basert på 86 mm karmbredde.1086/3086 Prosjektløsning

Lavprofil-løsning for isolerte vinduer med U-verdier helt ned mo 0,81 W/m²K. Maksimalt lysinnslipp takket være den slanke karmen som er 52 mm på utsiden og 87 mm på innsiden inklusiv vindusrammen. Karmen er «skjult», og bare vindusrammen er synlig fra utsiden. Ekstra godt isolert SX- og superisolert PX er tilgjengelig.1086/3086 SX Norgeskarm

Ekstra isolerte vinduer med U-verdier ned mot 0,73 W/m²K. Spesielt tilpasset det norske markedet, og leveres blant annet med foringsnot på innsiden og festespor for enkel montering av utvendig beslag. Tilgjengelig som Standard, SX eller superisolert PX.1050/3050 Ikke-isolerte løsninger

Profil basert på 50 mm karmbredde. Den idelle løsningen for innvendige løsninger eller andre bruksområder hvor isolerende egenskaper ikke er påkrevd.

Skyvedører

Skyvedører i hel aluminum

På skyvedører kommer Hel Aluminium fra NorDan virkelig til sin rett. Enkel betjening og maksimalt lysinnslipp trekker utsikt og uteområder inn, samtidig som de robuste løsningene gir en følelse av trygghet. Skyvedører har mange bruksområder, fra næringsbygg til sykehus, offentlige bygg og privatboliger. Gode energiegenskaper og robuste, men elegant konstruksjon gir dører som tåler alle typer vær og som tillater en lang rekke ulike designvalg.


Heve-skyvedør

2160 S Heve-skyvedør

Heve-skyvedører med U-verdier ned mot 1,2 W/m²K er basert på enten enkel-, dobbel- eller trippelsporet bunnskinne. Heve-skyvedøren gjør det mulig å skape store åpninger, samtidig som betjening av skyvedøren er svært enkel. Det gjør løsningen godt egnet ikke bare til offentlige bygg, men også til private hjem hvor design er høyt prioritert. Heve-skyvedøren er tilgjengelig i en rekke forskjellige konfigurasjoner, med opptil seks rammer i samme karm. Terskelen er konstruert for å felles ned i gulvet, slik at terskelfri adgang er mulig.

 

Foldedør

1086 Foldedører

1086 Foldedører Foldedører med U-verdier ned mot 1,1 W/m²K. Foldedørene kan konfigureres for enten innvendig eller utvendig åpning, og gjør det mulig å åpne fullstendig opp ved å skyve rammene helt til siden. Man unngår poster i lysåpningen, og løsningen passer bredder helt opp til 6,6 meter. Foldedørene er godt isolert, og er enkle å betjene og justere ved behov. Skjulte hengsler gir et stilrent uttrykk, og konstruksjonen reduserer faren for fingre i klem. I privathjem passer foldedøren godt som utgang mot uteområder og i vinterhager, mens den i kommersielle bygg er svært godt egnet i for eksempel restauranter og butikker. Mange konfigurasjonsmuligheter med opptil 7 folderammer.

 

Vipp-skyvedør

1086 Vipp-skyvedør

Vipp-skyvedører med U-verdier ned mot 0,86 W/m²K er basert på 86 mm brede profiler. Vipp-skyvedørene glir på en skjult skinne som ligger parallelt med den faste delen av skyvedørskonstruksjonen. I lukket posisjon er den åpningsbare delen i flukt med den faste. For enkel ventilasjon kan den øvre delen av skyvedøren vippes innover i rommet. Døren er svært tett, og en hevet terskel reduserer risikoen for vannlekkasjer. Systemet er tilgjengelig med enten godt- eller superisolerte profiler. Kan enkelt kombineres med 1086 innadslående vinduer, faste vinduer og foldedører siden de alle er basert på den samme grunnleggende profilen.