HelAlu
Vinduer og dører

Aluminium for alle

De beste vinduene er de som er tilpasset sitt bruksområde. Med vinduer i Hel Aluminium er det enda enklere å lage komplette vindus- og dørløsninger for alle typer bygg.Et sterkt samarbeid

Hel Aluminium fra NorDan utvikles av Sapa for det nordiske markedet.

Sapa tilbyr et bredt sortiment av innovative, pålitelige og tidløse aluminium- systemer for glassfasader, dører, vinduer og skyvedører. Sapa er en av de største leverandørene av byggsystemer i aluminium i Europa, og inngår i det globale aluminiumselskapet Hydro. Sapas produkter kjennetegnes ved sitt skandinaviske design, brukervennlighet, komfort, sikkerhet og holdbarhet. De er utviklet for å takle Nord-Europas tøffe klima, og for å imøtekomme byggeforskrifter i en arkitektonisk helhet med samspill mellom design og funksjon.

Sapa – en del av Hydro

Hydro er et fullt integrert aluminiumselskap med 35.000 ansatte i 40 land på alle kontinenter, med lokal ekspertise, verdensomspennende virksomhet og enestående kompetanse på FoU. I tillegg til produksjon av primæraluminium, valsede og ekstruderte produkter og resirkulering, driver Hydro med utvinning av bauksitt, raffinering av alumina og produksjon av energi, noe som gjør Hydro til det eneste selskapet som dekker alle områder av den globale aluminiumindustrien.

Komplett sortiment

Med Hel Aluminium fra NorDan finner du alle typer vinduer og dører på et og samme sted.
Behovene for vinduer og dører er like varierte som prosjektene. Vi bistår, uansett om det er
skreddersydde vinduer i små antall eller volumløsninger for prosjekter.


Vinduer

Vinduer i Hel Aluminium gjør visjoner til virkelighet, og store dimensjoner åpner opp og gir rom for lys og luft.

Ytterdører

Fra privatboliger til butikkinnganger og trappeoppganger. En god ytterdører skal være enkel å betjene når den er ulåst, samtidig som den sikrer mennesker og verdier når den er låst.

Skyvedører & foldedører

Skyvedører har mange bruksområder, fra næringsbygg til skoler, sykehus til privatboliger. Gode energiegenskaper og den robuste, men elegante konstruksjonen gir dører som tåler alle typer vær – og som tillater en lang rekke ulike designvalg.

Ferdig
fra fabrikk

De fleste som har tatt i mot aluminiumsløsninger på en byggeplass vet at det ikke er mye annet å gjøre enn å vente på at monteringsteamet kommer.

Med Hel Aluminium introduserer NorDan en helt ny måte å tenke aluminium på. I tillegg til å sette sammen selve produktene, monterer vi også glass og tilbehør som hengsler og håndtak.Overflatebehandling

NA 20
HX 10
HX 10
HX 20
HX 30
HX 40
HX 50
HX 50
HX 50

Anodisering
overflatebehandling

Anodisering er den mest robuste overflatebehandlingen for aluminiumsprofiler. Anodisering styrker overflaten og beskytter aluminiumen, samtidig som den fremhever strukturen og særpreget i metallet. Den øker også motstandsdyktigheten mot mekanisk slitasje, UV-stråling og klimapåvirkning.

I tillegg til vår standard anodiseringsfarge NA 20 er et stort antall fargealternativer tilgjengelige som tilvalg. Ulike anodiseringsfarger kan velges på innsiden og utsiden av produktene, og på isolerte løsninger kan aodisering kombineres med pulverlakkering. For en helt unik overflate er det også mulig å velge anodiseringsalternativene «børstet aluminium» eller «rustfritt stål», som begge gir et eksklusivt inntrykk. Pris og leveringstid øker ved valg av disse overflatebehnadlingene.


Pulverlakkert
overflatebehandling

Populære fargevalg

Som et alternativ til standardfargen RAL9010/NCS S 0502-Y/30 er det mulig å velge blant mange ulike farger, basert på de mest populære valgene.

Løsningene i Hel Aluminium kan uten pristillegg leveres i en rekke populære farger. Standard glans på overflatebehandlingen er 30 %, som gir et stilrent og dempet uttrykk. Det er allikevel mulig mulig å velge glans 80, og på løsninger med isolering kan man også velge ulik farge eller anodisering på innsiden og utsiden.

Spesialfarger

Hel Aluminium kan også leveres pulverlakkert i de fleste RAL-farger mot et pristillegg og lengre leveringstid. Farger fra NCS-skalaen er også mulig som tilvalg, men på grunn av det store antallet muligheter vil tilbudet kunne variere etter tilgjengelighet og kostnad.

Fra profiler
til produkter

Vinduer i Hel Aluminium gjør visjoner til virkelighet, og store dimensjoner åpner opp og gir rom for lys og luft.


Slik er profilen bygget opp

  1. Isolersteg av glassfiberarmert polyamid som bryter kuldebroen i aluminiumsprofilen
  2. Isolasjonsmateriale inne i profilen: PX (polyuretan) eller SX (Sapa Thermo N9)
  3. Falsutfylling, isolerende materiale mellom profil og glass
  4. Anslagstetting som konveksjonsbegrenser
  5. Ekstra konveksjonsbegrenser

De beste vinduene i et bygg er de som er tilpasset sitt bruksområde på sitt sted. Ulike nivåer av isolering gjør at selv store glassarealer kan bidra positivt til energiregnskapet, og tilnærmet vedlikeholdsfrie materialer skaper langsiktighet og forutsigbarhet.


NorDan
Hel Aluminium

Les mer om NorDans HelAlu-
produkter i brosjyren.

Les Hel Aluminium brosjyren